Basisopleiding BIAB

Biab is momenteel de meest gekozen behandeling in de salon, ook wel natural nail treatment genoemd. Tijdens deze opleiding leer ik jou alles over de biab behandeling, de juiste opbouw, manicure en vooral niet te vergeten over hoe je een nagelsalon kan starten! Dit binnen 4 intensieve lesdagen.

Zou jij graag een nagelsalon willen beginnen en starten met het aanbieden van de meest gekozen behandeling? Zie je het niet zitten om lange nagels te zetten? Of wil je de biab behandeling aanbieden ter uitbreiding? Dan is deze Biab opleiding écht iets voor jou. Na deze opleiding kun je direct aan de slag en geld verdienen.

Na deze opleiding is het ook mogelijk door te gaan met de basisopleiding nagelstyliste. Tijdens deze cursus leer je het verlengen van nagels met acrygel (polygel) of gel.

Aanmelden – Biab opleiding Januari 2024
Aanmelden – Biab opleiding Mei 2024

Gratis informatie ontvangen over deze opleiding?

Vul onderstaand formulier in

  Inhoud BIAB Opleiding:

  BIAB is een product om de natuurlijke nagel mee te egaliseren en te verstevigen. Tijdens deze opleiding zijn er 4 intensieve lesdagen. Deze dagen bestaan uit theorie en praktijk. Wij werken alleen op echte modellen, dus geen oefenhand. Ook leren wij je hoe je verantwoord omgaat met de elektrische vijl en hoe je een manicure correct uitvoert.

  Programma opleiding BIAB:

  Alle lessen word de combi-manicure behandeld.

  Les 1: Theorie over de natuurlijke nagel, biab applicatie naturel & model.

  Deze dag starten we met een kennismaking en de theorie. Tijdens deze theorieles leren we meer over de natuurlijke nagel en over de product applicatie. Daarna laten we een demo nagel zien.

  Hierna werken wij op een model, waarbij we een natural nail treatment gaan toepassen. We starten met het op de juiste manier voorbereiden van de natuurlijke nagel en combi-manicure. Daarna volgt de opbouw met e-gel (biab),een product waarbij navijlen niet nodig is.

  Les 2:
  – model 1: Biab + Gellak
  – model 2: Bijwerken Biab 

  Deze lesdag is volledig praktijk. Met 2 modellen op 1 dag leer je verschillende soorten nagels en huidtypes behandelen. Ook gaan wij de biab aflakken met gellak omdat het een veel gekozen behandeling is in de salon. Model 2 gaan wij bijwerken BIAB. Verantwoord verwijderen van oud product met de elektrische vijl en weer opnieuw product opbouwen.

  Les 3: 
  – model 1: French manicure
  – model 2: Babyboom

  Ook tijdens deze dag hebben wij weer 2 modellen om zoveel mogelijk ervaring en snelheid op te bouwen. Tijdens deze lesdag behandelen wij french manicure en babyboom. Dit zijn vaak gekozen behandelingen.

  Les 4: Examen Biab

  Op deze laatste cursusdag, de examendag, werken wij op tijd. Alles van de voorgaande lessen passen wij toe binnen de hiervoor toegestane tijd. Dit is belangrijk voor salonwerk. Daarbij mag de klant (het model) zelf keuze maken wat ze graag zou willen.

  Tijdens de opleiding voor biab komen er verschillende vormen aanbod.

  Deze opleiding is geschikt voor iedereen die:

  • Wil starten in de nagelbranche en nog geen enkele kennis heeft in het nagelvak;
  • Biab als extra behandeling wil toepassen in de salon;
  • Een opleiding elders heeft gevolgd, maar graag wil blijven leren en perfectioneren;
  • Open staat voor verbetering en uitbreiding in de salon.