Als je nagelstyliste bent weet je precies wat er bedoeld wordt met een Colorboom. Altijd al graag willen weten hoe je de perfecte Colorboom moet plaatsen met Acrygel? Hierbij deel ik mijn stappenplan van hoe je stap voor stap het gewenste resultaat krijgt!

Colorboom Acrygel

Met een Colorboom kun je zoveel experimenteren als je maar wil. Je kan de apex zetten met Acrygel cover of Acrygel pink. Dit is afhankelijk van de kleur gellak die je gaat gebruiken voor je colorboom.

Wat heb je nodig?

– Houten bokkenpootje
– Diamanten frees bit flame red
Nail Prep
Nail Bond
Base coat
– Sjabloon en sjablonen schaartje
– Acrygel penseel
– Brushfluid
– Wit pallet
– Gelpolish nummer 064
– Acrygel kleur
– Acrygel pink of cover
Top coat no Wipe
– Sun UV/led lamp

Stappenplan Colorboom

Als je alle bovenstaande producten hebt, ben je klaar om een Colorboom te gaan zetten. Volg mijn stappenplan!

Stap 1 – Voorbereiding nagelriemen
Maak de nagelriemen helemaal klaar, wip met een houten bokkenpootje de nagelriem zachtjes los van de nagelplaat. Duw de nagelriemen niet naar achteren! Anders duw je alle velletjes die over de nagelplaat groeien onder de nagelriem. Als je de velletjes onder de nagelriem duwt, daarna het product plaatst, ontstaat er lucht tijdens het zetten van de Acrygel en dat willen we niet.

Stap 2 – Voorbereiding nagels
Maak de natuurlijke nagel zo kort en zo rond mogelijk. Daarna ruw (vijl) je de volledige nagelplaat op met een nagelvijl van 180 grit. Verwijder alle velletjes van de nagelplaat met het diamanten frees bitje, hiervoor gebruik ik altijd de flame red 2,6 mm. Ga zachtjes over de nagelplaat rond de nagelriemen van het midden naar de zijkant en naar voren (zie tutorial). Niet duwen op de nagelplaat om de velletjes weg te krijgen. LET OP: Niet doen als je hier geen training voor hebt gevolgd!

Stap 3 – Nail prep aanbrengen
Maak de nagels goed stofvrij met een nagelborstel. Breng de Nail Prep aan over de volledige nagel, dit zorgt ervoor dat de nagel vetvrij, stofvrij en schoon wordt.

Stap 4 – Nail Bond aanbrengen
Breng de Nail bond aan, ongeveer 0,3 mm van de nagelriem en nagelwallen af. Dit doe je om te voorkomen dat het kunstproduct in de nagelriemen of wallen loopt. De bonder is voor de hechting tussen de natuurlijke nagel en de base Coat.

Stap 5 – Base Coat aanbrengen
Vervolgens breng je een dun strijk laagje Base Coat aan, ook deze moet 0,3 mm van de nagelriemen af aangebracht worden. Doe daarna de handen 60 seconden in de Sun UV/led lamp. Terwijl de nagels in de lamp zitten, maak je vast een kleur aan voor de Colorboom. Pak wat Acrygel Clear en meng dit met de gellak in gewenste kleur. Gebruik niet teveel gellak, anders is het tijdens de applicatie niet makkelijk te bewerken en blijft het product steeds aan je penseel plakken. Daarnaast kan het dan niet voldoende uitharden omdat het een te dikke laag gellak is.

Stap 6 – De sjabloon applicatie
Je moet altijd de sjablonen inknippen afhankelijk van de natuurlijke nagel om het sjabloon perfect passend te maken. Sjabloon applicatie is erg belangrijk voor de stevigheid van de nagel. Dit is de bouwsteen van de kunstnagel.

Stap 7 – Verlenging maken
Verlenging ga je maken met een heel dun laagje in de kleur waar je de Colorboom mee gaat maken. Deze gemengde kleur Acrygel plaats je op de vrije rand en verdeel je met je penseel van breekpunt naar breekpunt. Zorg altijd dat gelijk de juiste vorm en lower arge geplaatst is.
LET OP! Een heel dun laagje is voldoende, dus niet dikker dan de natuurlijke nagel.
Hard deze vervolgens 60 seconden uit in de lamp.

Stap 8 – Vrij rand bouwen met Acrygel Clear
Vervolgens ga je de vrije rand “bouwen”. Plaatst een bolletje van de gemengde Acrygel op de overloop van de natuurlijke nagel en vrije rand. Verdeel het bolletje met de Acrygel penseel van breekpunt naar breekpunt. Daarna ga je de Acrygel blenden, doe dit ongeveer tot de hoogte
van de apex. Blend de Acrygel zo uit dat die volledig vlak is aan de natuurlijke nagel en er geen “verhoging” meer overblijft. Daarna trek je het overige Acrygel helemaal naar de vrije rand en verdeel het product egaal. Bouw deze vrije rand direct in de juiste dikte waarop je de nagel
wil hebben. Let op! Als je het product te dik of te dun plaatst dan heb je kans op oneffenheden bij het eindresultaat.  Plaats de handen vervolgens 120 seconden in de lamp.

Stap 9 – Acrygel Cover aanbrengen
Plaats een bolletje Acrygel cover op de apex. Verdeel het bolletje met de Acrygel penseel van nagelwal naar nagelwal. Daarna ga je het product naar de nagelriemen toe duwen. Zorg dat je punt
van het penseel altijd achter het product blijft. Je kantelt de penseel zo dat je met de buik van je penseel werkt. Let erop! Laat het product niet in de nagelriemen of wallen gaan zitten waardoor je een stoeprand creëert. Als je dit helemaal hebt gedaan dan werk je van de apex naar voren. Houd je
penseel hier recht en trek vanuit de apex het product met je mee als een soort “golfje”, doe dit van links naar rechts en weer terug. Je zult merken dat je uiteindelijk geen product meer hebt en deze automatisch blend. Mocht je te veel product hebben, verwijder dan het overtollige Acrygel en werk opnieuw van apex naar top. Let op! Zorg dat de cover of pink nooit helemaal over de top heen trekt, dan vervaagt de kleur. Hierna moeten de handen weer 120 seconden in de lamp.

Stap 10 – Vijlen
Verwijder de plaklaag met 96% alcohol of brush fluid. Vervolgens vijl de nagel met een 180 grit nagelvijl. In Acrygel of Polygel komen vaak witte puntjes of een soort van glitters bij het eindresultaat. Wil je dit voorkomen? Gebruik dan en niet te grove vijl. Als de nagel helemaal gevijld is, buff de nagel dan met een buffer 100 grit.

Stap 11 – Stofvrij maken
Maak de nagel volledig stofvrij met een nagelborsteltje en wipe de nagel met alcohol of laat de klant even de handen wassen.

Stap 12 – Top Coat aanbrengen
Top de nagel af met een Top coat-no wipe en vergeet niet om de stootranden mee te nemen. Draai de nagel om zodat je Top coat even kan egaliseren. Draai de nagel terug en als die helemaal egaal is, laat het product in de lamp 120 seconden uitharden.

Stap 13 – Afwerking
Als finishing touche kan je de handen, vinger en nagelriemen mooi schoonmaken en stofvrij maken met babydoekjes.

Voilà,  je hebt een mooie Colorboom!

TIP: Verzorg na het maken van foto’s de nagelriemen met TS argan olie en een heerlijke handcremé.

Heb jij een Color boom gezet naar aanleiding van dit stappenplan? Tag mij dan op Facebook of Instagram met jouw mooie creatie. Bedankt voor het kijken naar mijn tutorial en het lezen van mijn blog!

Delicia Salon