Veel nagelstylistes zetten acrylnagels. Maar naast acryl bestaat er ook acrygel. Eerst zal ik uitleggen wat Acrygel nou precies is.
Acrygel is een revolutionair product met daarbij de beste eigenschappen van acryl en gel samen. Dit betekent alle positieve eigenschappen van acryl en alle positieve eigenschappen van gel in 1 product. Acrygel wordt ook wel Polygel, Easygel, Bo2sgel, Acrylgel, Powergel of Nextgel genoemd. In principe is het allemaal hetzelfde product alleen elk merk benoemd het anders. Het product is in principe hetzelfde alleen is de kwaliteit is verschillend.

Mijn ervaring

Ik was voorheen zelf een échte acryl styliste. Dagelijks zette ik 8 setjes per dag, 5 dagen per week met acryl producten en dat 8 jaar lang! Toen begon ik steeds meer over easygel te lezen en te horen van mijn collega’s. Hierdoor werd ik erg nieuwsgierig naar dit product. Ondanks dat ik niet zomaar overstap naar een anders soort product als ik tevreden ben over de producten waar ik mee werk, was easygel het waard om te proberen.

Na veel onderzoek kwam ik achter steeds meer voordelen van polygel ten opzichte van gel en acryl. Dit wil uiteraard niet zeggen dat gel en acryl slechter zijn. Maar polygel heeft wel werk gerelateerde voordelen.

De voordelen van easygel op een rijtje:
–  Droogt onder de lamp. Dit geeft dus eindeloze modelleer tijd;
–  Loopt niet uit, waardoor de applicatie stukken gemakkelijker wordt;
–  Sterker dan gel en flexibeler dan acryl;
–  Geheel geurloos;
–  Brand niet onder de lamp, dit is wel afhankelijk van weersomstandigheden, merk en sterkte van de lamp;
–  Het vijlen gaat stukken makkelijker dan acryl;
–  Minder kans op overgevoeligheid (Allergie).

Voordat ik met acrygel startte was ik sceptisch over de sterkte en duurzaamheid van deze nagels. Met de juiste applicatie en technieken zijn alle 3 de kunstproducten even lang draagbaar. Polygel is dus zeker zo sterk als acryl.

Wat houdt het in als nagelproducten flexibel zijn?

Het is niet zo dat wanneer het product flexibel wordt benoemd dat het dan buigbaar is. Kunst producten zijn niet buigbaar; gel, acryl en acrygel.
Maar bijvoorbeeld gel is flexibeler dan acrygel en acrygel is flexibeler dan acryl. Dit houdt in dat het flexibeler is in zijn mate van flexibiliteit. Een flexibele kunstnagel is dus niet buigzaam.

Hoe werkt Polygel?

Heb jij nog nooit met polygel gewerkt en ben je nieuwsgierig geworden naar hoe het precies werkt? De voorbereiding van de natuurlijke nagel is hetzelfde als bij gel en acrylnagels. De natuurlijke nagel ruw je op met een 180 grit vijl, vijl altijd 1 kant op. Maak de nagels goed stofvrij en wip de nagelriemen omhoog met een houten bokkenpootje.
Indien er ervaring is met een frees kun je de velletjes die over de nagelplaat groeien verwijderen met een diamanten vlam freesbitje. Als dit helemaal klaar is dan maak je de nagels weer goed stofvrij en breng je een nail prep en nail bonder aan. Vervolgens een dunne strijklaag Base coat en deze hard je uit onder de lamp volgens de voorgeschreven uithardingstijd.
Als je alle voorbereiding hebt gedaan plaats je de sjablonen of tips.
Uiteraard kan je een easygel ook aanbrengen op de lengte van de natuurlijke nagel, verlenging is dus niet noodzakelijk.

Het plaatsen van acrygel

Plaats met een spatel een bol op de hoogte van de apex. Dan verdeel je de bol met een acrygel penseel, dit penseel moet licht vochtig zijn.
Zorg dat je niet te nat werkt want dan kan je niet precies zien waar je werkt, als je te droog werkt dan blijft het product aan je penseel hangen. Elk merk heeft hier een speciale liquid (vloeistof) voor. Verdeel de bol met je iets vochtige penseel volledig naar de nagelwallen maar zorg dat het product niet in de nagelwallen komt. Als dit gebeurd dan veroorzaak je lucht onder het product. Plaats dan je penseel ongeveer 45 graden achter de bol en breng het product richting de nagelriemen.

Nu heb je het product verdeeld rond de apex en nagelriem. Houd vervolgens je penseel plat en trek het product vanuit de apex naar voor tot de top, LET OP trek niet al het product van de apex af. Werk zachtjes en behandel polygel met ‘fluwelen handschoenen’. Als de nagel volledig in model gebracht is en jij tevreden bent dan kun je de gel gaan uitharden onder een UV/ LED lamp. Bekijk van te voren eerst naar de voorgeschreven uithardingstijds van de powergel.

Na de easygel applicatie en het uitharden kun je de nagel in model gaan vijlen. De polygel is makkelijker te vijlen dan acryl. Een vijl van 180 grit is voldoende voor acryl gel. Door het vijlen van de acrygel komen er witte puntjes in de nagels. Als je dit direct over lakt met een top coat zie je een soort glitter ontstaan, kleine luchtbelletjes lijken het wel. Als je bijvoorbeeld bij french manicure, babyboom of de kleur van de easygel zelf behoudt dan kun je de nagel goed buffen. Doe dit dan met een 100 of 180 grit buffer. Als je de nagel volledig gebuft hebt zullen er geen witte puntjes meer in de polygel ontstaan.

Voordat je vervolgens de top coat gaat aanbrengen moet je zorgen dat de nagels goed schoon is gemaakt met alcohol. Natuurlijk kan je de acrygelnagels ook aflakken met een gel lak, dan hoef je de nagel niet te buffen. Na het vijlen kan de gelpolish direct worden aangebracht, hier hoeft dus geen base coat tussen.

Uiteraard kun je ook een colorboom maken met acrygel, hoe je dat kan doen vind je in mijn blog colorboom met acrygel. Ook heb ik hier een filmpje van op mijn instagram. Naast colorboom kun je natuurlijk talloze andere nail art met gel producten maken.

Acrygel werk snel en gemakkelijk, geheel geurloos en heeft een duurzame draagtijd. Een fantastisch product om mee te werken en aan te bieden in de salon.

Acrygel bij Delicia Salon in Enschede

Wij bieden bij Delicia salon in Enschede een omscholing aan van acryl naar easygel. Zou jij hier graag meer informatie over willen ontvangen? Neem dan gerust contact met mij op.